Samstag, April 27, 2013

In "La Vanguardia" ein Artikel der erzaehlt, dass viele katalanische Hunde in Deutschland adoptiert werden






Milers de gossos catalans són adoptats cada any a Alemanya

A més de ser un país d'acollida d'enginyers i infermeres, els alemanys ara amplien la família adoptant gossos catalans

Lectores corresponsales | 26/04/2013 - 10:44h | Actualizado el 26/04/2013 - 16:26h
Milers de gossos catalans són adoptats cada any a Alemanya
Perros en espera de adopción en la perrera de Mataró. SPAM
Francina Suari
Frankfurt (Alemania)
TEMAS RELACIONADOS
Els gossos a Alemanya gaudeixen d’una gran simpatia. Només cal fixar-se en el dia a dia per adonar-se’n. Els restaurants estan plens de gossos que acompanyen al seus amos a gaudir d’un sopar romàntic un dissabte a la nit, a recuperar energies després d’una passejada pel bosc o a prendre una copa amb els amics. La presència canina és acceptada per tots i tothom. De fet, els cambrers, sovint, atenen primer al gos (els porten un bol amb aigua) que als seus amos. Tot i que en aquest cas no està del tot estudiat si ho fan per simpatia amb el gos o per simpatia a la propina.
Un altre espai on els gossos estan ben vistos és a la feina. Em refereixo a les oficines mateixes. Allà on hi ha l’escriptori amb l’ordinador i el telèfon. Per posar un exemple, el número de febrer d’una revista de moda alemanya va dedicar una pàgina a publicar les fotografies dels gossos d’algunes de les treballadores amb tota la descripció pertinent: nom, edat, personalitat… Naturalment del gos! I es deixava clar que en Bobi, en Rufus i amics no només feien d’animals de companyia a casa, sinó que la companyia també la feien a la feina.
Amb aquestes experiències no sorprèn el resultat d’un estudi elaborat per Industrieverbandes Heimtierbedarf (IVH) segons el qual a un 70% dels alemanys els agraden els gossos enfront del 6% que afirmen que no els agraden gens ni mica.
Aquesta empatia pels gossos és una de les raons per les quals els alemanys adopten cada any uns 100.000 gossos estrangers, segons Verband für das Deutsche Hundewessen (VDH), bona part dels quals provenen de gosseres catalanes.
Des de ja fa uns quants anys les associacions en defensa dels animals alemanyes han posat el crit al cel en saber que a les gosseres de Catalunya se sacrifiquen animals. Aquestes entitats fan campanya per salvar gossos i gats de les gosseres, que equivalen a "corredors de la mort". Tot i que des de l’any 2007 està prohibit sacrificar gossos a Catalunya, els activistes segueixen la seva croada i descriuen en les seves corresponents pàgines web les males condicions en què es troben les gosseres i la necessitat de donar als animals una segona oportunitat de viure.
Els cadells i els gossos petits tenen preferència de ser salvats per dos motius: a les gosseres alemanyes no hi cadells per adoptar i a més és més fàcil traslladar-los a Alemanya. Els nuclis d’acció de les protectores alemanyes són les poblacions turístiques de la costa catalana. Per una qüestió pràctica. Allà és on es troben els "Flugpaten" (padrins de vol). Són turistes que aprofiten la tornada de les seves vacances per portar un gos amb ells a cabina, ja que els animals no poden viatjar sols. Els "Flugpaten" són molt buscats, i fins i tot hi ha pàgines webs dedicades a ells.
Alemanya s’ha convertit amb el temps, no només en país d’acollida d’enginyers i infermeres, sinó que, a més, amplien la família amb gossos procedents de carrers i places catalanes.
Estimats lectors, tingueu present que si mai visiteu Alemanya i teniu ocasió de creuar-vos amb un dels deu milions d’alemanys que tenen un gos i que justament el passeja, no us sembli surrealista que en saber la vostra procedència (Barcelona) us respongui: "Ah! Spanien!" i us demani de parlar al gos en castellà perquè també ve de "Barcelona, Spanien". El gos, llavors, fart, respondrà: "Guau, guau no, bub, bub si us plau".
Te puede interesar: los usuarios que han consultado esto también han visto...


    Leer más: http://www.lavanguardia.com/lectores-corresponsales/20130426/54371514254/gossos-catalans-adoptats-alemanya.html#ixzz2RfHlvRJr
    Síguenos en: https://twitter.com/@LaVanguardia | http://facebook.com/LaVanguardia

    Free counter and web stats